
استاکر برقی به دو نوع معمولی و تلسکوپی تقسیم میشود :
که مدل معمولی استاکر برقی دارای ریل یک تیکه بوده و ظرفیت استاکر برقی از 500 کیلو تا 2 تن قابل ساخت می باشد و ارتفاع مفید استاندارد آن 160 سانتیمتر است که میتوان به سفارش مشتری تا 2 متر هم افزایش پیدا کند.
طول شاخک های استاکر برقی از 80 تا 120 سانتیمتر قابل ساخت است که هر چقدر کوچکتر باشد مقاومت آن بیشتر است
و در مدل تلسکوپی استاکر برقی ریل ها به صورت آنتی از توی هم خارج می شود و ظرفیت استاکر برقی کمتر از استاکر های معمولی میباشد (هر چقدر ارتفاع استاکر برقی بیشتر شود باید به همان نسبت ظرفیت بار آن هم کمتر شود ) ولی ارتفاع مفید این استاکربرقی ها را میتوان تا 4 متر قابل ساخت میباشد.
1-انواع استاکر :
استاکر یا لیفتراک دستی به سه نوع دستی ، نیمه برقی و استاکر برقی تقسیم می شود.نوع دستی آن با تلمبه زدن به صورت دستی یا با قدرت پا عمل می کند و حرکت دستگاه به جلو و عقب هم به صورت هل دادن می باشد.
نوع نیمه برقی آن مانند بالابر به صورت برقی باعث حرکت بار به بالا یا پایین می شود و حرکت دستگاه به جلو و عقب باز هم به صورت دستی می باشد.
در نوع استاکر برقی مانند لیفتراک های دیزلی تمام حرکت های دستگاه به صورت برقی انجام می شود.
2-انواع استاکر برقی :
استاکر برقی به دو نوع تقسیم می شود ، در نوع اول استاکر برقی با برق مستقیم تک فاز یا سه فاز روشن می شود و در نوع دوم استاکر برقی با برق غیر مستقیم DC روشن می شود.
نوع اول قیمت پایین تری داشته ولی محدودیت سیم سیار را دارد ولی نوع دوم استاکر برقی قیمت بالاتری داشته ولی محدودیت سیم سیار را ندارد.
3-مقایسه استاکر برقی AC با استاکر برقی DC :
در استاکر برقی مستقیم سیم سیار باید روی زمین کشیده شود ولی استاکر برقی غیر مستقیم سیم سیار نداشته و با برق باطری روشن می شود ، ولی سالیانه نیازمند تعویض دو عدد باطری و یک شارژر باطری می باشد.
4-حداکثر ارتفاع و ظرفیت استاکر برقی:
حداکثر ظرفیت استاکر های دستی یا برقی دو تن می باشد و حداکثر ارتفاع مفید بالابری آن چهار متر می باشد ، با این توضیح که هر چه بخواهیم ارتفاع را بالاتر ببریم باید ظرفیت آن را کمتر کنیم. یعنی به عنوان مثال تا ارتفاع 160 سانتی متر ، دو تن را بلند می کند ولی در ارتفاع چهار متری کمتر از 300 کیلوگرم را بلند می کند.