
جرثقیل کارگاهی نوعی بالابر متحرک است که دارای دو عدد چرخ ثابت و یک عدد چرخ گردان می باشد. این دستگاه به صورت هفتی شکل می باشد ، که ستون آن روی راس بدنه هفتی شکل قرار می گیرد و دکل اصلی به انتهای ستون وصل می شود و از داخل دکل یک دکل دیگر به شکل کشویی بیرون می آید که قلاب جرثقیل کارگاهی به آن وصل می شود.
کاربرد جرثقیل کارگاهی یا جرثقیل موتور درآر :
جرثقیل کارگاهی برای بلند کردن معمولا بارهایی استفاده میشود که روی پالت قرار ندارند و به روی کف زمین می باشند ، که برای بلند کردن بار، باید ان وسیله را به زنجیر یا تسمه به قلاب آویزان کنیم .
انواع جرثقیل کارگاهی یا جرثقیل موتور درآر :
حرثقیل کارگاهی مانند استاکر و سایر دستگاه هیدرولیک به دو مدل دستی و برقی تقسیم می شود.
وقتی بار بین پایه های جرثقیل کارگاهی قرار می گیرد و با زنجیر یا تسمه به قلاب وصل می شود ، باید به این نکته توجه کرد که هر چقدر دکل از مرکز پایه ها به سمت انتهای جرثقیل کارگاهی نزدیک شود قدرت دستگاه کمتر شود باید وزن آن را کمتر کنیم.
در جرثقیل کارگاهی های معمولی ، جک دستگاه چه در حالت دستی و چه در حالت برقی دکل دستگاه را تقریبا از ابتدای دکل اصلی به بالا هدایت می کند و جلو و عقب کردن دکل متحرک با نیروی دست انجام می شود ولی در جرثقیل کرگاهی سفارشی علاوه بر حرکت جرثقیل کارگاهی به بالا و پایین ، با یک جک دیگر دکل متحرک هم جلو و عقب می شود.
در صورتی که بار از پایه های دستگاه بیرون تر باشد در هنگام بلند کردن دکل ، دستگاه به جلو کج می شود که برای جلوگیری از آن باید با یک نسبت مناسب در عقب دستگاه وزنه قرار دهیم.